Jednoduchý recept

Ústřice a škeble ve skořápkách

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7386
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
55 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
500 g Škeble čerstvé
24 ks Ústřice
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
9% Sacharidy 34 g
34% Tuky 25 g
35% Sodík 706 mg
129% Bílkoviny 73 g

Ústřice a škeble ve skořápkách postup přípravy receptu:

1

Zahradní gril rozehřejeme.

2

Na mřížku položíme ústřice a škeble. 5 minut grilujeme, dokud se škeble neotevřou a ústřice neohřejí. Neotevřené škeble vyhodíme.

3

Do hrnce se silným dnem vložíme máslo, petržel, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a víno.

4

Hrnec postavíme na gril a 2 minuty vaříme za stálého míchání, dokud nezačne bublat.

5

Ústřice a škeble rozložíme na mísu, pokapeme máslovou směsí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept