Rohanova polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohanova polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 739 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 237,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rohanova polévka postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme od sebe listy z jedné větší hlávky salátu, jemně je spaříme vodou, vypereme a necháme okapat na sítu. |
2 | Pak z nich vykrojíme menší kolečka, která dáme zavařit do silné polévky. |
3 | Do polévkové mísy nalijeme polévku a vkládáme nahniličko uvařená vejce. Množství vajec dáváme podle počtu osob, na každou osobu jedno. |
4 | Podávají se k tomu zvlášť nadívané žemlové koblížky Croutons. |
Poznámka
Viz. Nadívané žemlové koblížky.