Jednoduchý recept

Skopová plec s rajčaty a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7409

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
6 ks Rajčata
750 g Skopová plec
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 ks Sůl
0,1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 167kJ
10% Sacharidy 37 g
75% Tuky 56 g
4846% Sodík 97 g
48% Bílkoviny 27 g

Skopová plec s rajčaty a smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso v případě potřeby vykostíme, omyjeme, osolíme a můžeme je svázat motouzem.

2

Rozkrájenou cibuli osmahneme na másle, poté vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá a na kolečka nakrájená rajčata, okořeníme a společně dusíme.

3

Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Maso ze šťávy vyjmeme a uložíme na teple.

4

V hrnku rozkvedláme smetanu, procedíme k ní šťávu z masa a za stálého kvedlání povaříme.

5

Částí omáčky přelijeme rozkrájené maso, ostatní omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

6

Jako přílohy jsou vhodné knedlíky nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept