Morková žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Morková žemlovka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 741 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Hrozinky |
5 dl | Mléko polotučné |
120 g | Morek |
50 g | Pomerančová kůra |
2 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 318,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Morek, Pomerančová kůra, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Morková žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájíme žemle na plátky, rozšleháme mléko s vejcem a 3 lžícemi cukru. Žemle tím polijeme a necháme je chvilku, aby se rovnoměrně nasákly. |
2 | Usekáme morek a pomerančovou kůru, smícháme se zbylým cukrem a rozinkami. |
3 | Do pečící mísy klademe střídavě vrstvu namočených žemlí a vrstvu morku. |
4 | Na závěr zalijeme vše mlékem, které nám ze žemlí zbylo. Zapékáme v předehřáté troubě. |