Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 741

Ingredience

50 g Hrozinky
5 dl Mléko polotučné
120 g Morek
50 g Pomerančová kůra
2 ks Vejce slepičí
8 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,387 kcal
Kilojoule 5 801kJ
44% Sacharidy 158 g
90% Tuky 67 g
4% Sodík 85 mg
66% Bílkoviny 37 g

Morková žemlovka postup přípravy receptu:

1

Rozkrájíme žemle na plátky, rozšleháme mléko s vejcem a 3 lžícemi cukru. Žemle tím polijeme a necháme je chvilku, aby se rovnoměrně nasákly.

2

Usekáme morek a pomerančovou kůru, smícháme se zbylým cukrem a rozinkami.

3

Do pečící mísy klademe střídavě vrstvu namočených žemlí a vrstvu morku.

4

Na závěr zalijeme vše mlékem, které nám ze žemlí zbylo. Zapékáme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept