Pomazánka z pečeného lilku a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z pečeného lilku a česneku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7411 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka Tahini |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 357,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Omáčka Tahini, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z pečeného lilku a česneku postup přípravy receptu:
1 | Na 200 stupňů rozehřejeme troubu. |
2 | Na plech položíme lilek a česnek, pokapeme olivovým olejem a 20 minut pečeme. |
3 | Vyndáme z trouby, vydlabeme dužinu lilku a s opečeným česnekem dáme do mixéru. |
4 | Dohladka rozmixujeme, přidáme tahini, citronovou šťávu a olivový olej a mixujeme, aby se směs smíchala. |
5 | Osolíme a opepříme a s chlebem podáváme. |
Poznámka
tahini - pasta ze sezamových semínek