Jednoduchý recept

Dušené hovězí řízky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7420

Ingredience

4 plátek Hovězí kýta
0,5 l Hovězí vývar základní
200 g Olej stolní
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
1% Sacharidy 3 g
71% Tuky 53 g
30% Sodík 597 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dušené hovězí řízky postup přípravy receptu:

1

Omyté a odblaněné plátky masa osolíme, naklepeme a při naklepávání je sypeme strouhankou, kterou do nich po obou stranách zaklepeme.

2

Připravené řízky obalujeme v rozšlehaných osolených vejcích a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách.

3

Olej částečně slijeme, řízky podlijeme vývarem a pod pokličkou je dusíme doměkka.

Poznámka

Použijeme hovězí kýtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept