Jednoduchý recept

Okurky s bulgurem po sečuánsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7431

Ingredience

150 g Bulgur
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej chilli
4 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř sečuánský
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 071kJ
12% Sacharidy 44 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 14 mg
12% Bílkoviny 7 g

Okurky s bulgurem po sečuánsku postup přípravy receptu:

1

Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na jemné kostičky.

2

Ve woku rozpálíme olej a zeleninu za stálého míchání 6-7min orestujeme. Poté přidáme cukr, sójovou omáčku, sečuánské koření a chilli olej. Zvolna vaříme 6-8min.

3

Mezitím připravíme bulgur podle návodu na obalu. Uvařený bulgur zlehka vmícháme do směsi v pánvi.

4

Pokrm rozdělíme do misek a podáváme.

Poznámka

Použijeme asi 4cm velký kousek zázvoru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept