Okurky s bulgurem po sečuánsku

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na jemné kostičky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a zeleninu za stálého míchání 6-7min orestujeme. Poté přidáme cukr, sójovou omáčku, sečuánské koření a chilli olej. Zvolna vaříme 6-8min.
  • 3
    Mezitím připravíme bulgur podle návodu na obalu. Uvařený bulgur zlehka vmícháme do směsi v pánvi.
  • 4
    Pokrm rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 11. 9. 2017
Okurky s bulgurem po sečuánsku
To zní dobře