Rajčatový chlebový salát s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový chlebový salát s pestem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7448 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
4 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 188,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 537,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Sýr Feta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatový chlebový salát s pestem postup přípravy receptu:
1 | Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň. |
2 | Ze všech stran potřeme kostky veky olejem a rozprostřeme na plech. |
3 | 2 minuty grilujeme dozlatova. Necháme 10 minut chladnout. |
4 | Připravíme zálivku - rozehřejeme v hrnci olej, přidáme čili papričku a minutu smažíme, dokud nezměkne. Odstavíme, osolíme a opepříme. |
5 | Opečené kostky veky smícháme s rajčaty, cibulí, pestem, sýrem feta a posypeme bazalkou. |
6 | Přelijeme zálivkou a promícháme. |
Poznámka
Veku nakrájíme na kostky, rajčata též na kostky.