Recept

Vepřové řízky s kyselou smetanou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7457

Ingredience

0,5 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 377kJ
2% Sacharidy 6 g
59% Tuky 45 g
46% Sodík 923 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřové řízky s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Řízky z omyté vepřové kýty odblaníme, naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem, pánev přiklopíme a dusíme doměkka.

3

Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme rajčatový protlak a nasekané kapary. Vše ještě 5 minut povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept