Vepřové řízky s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s kyselou smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7457 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 699,4mg |
Vláknina | 389,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové řízky s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Řízky z omyté vepřové kýty odblaníme, naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem, pánev přiklopíme a dusíme doměkka. |
3 | Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme rajčatový protlak a nasekané kapary. Vše ještě 5 minut povaříme. |