Lilková musaka s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková musaka s masem
Lilková musaka s masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7464 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Lilek |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 235,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilková musaka s masem postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na plátky a vložíme je na 1 hodinu do osolené vody. Potom je smažíme na tuku dočervena. |
2 | Mleté maso podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli s trochou vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a a rozmačkaná rajčata. |
3 | Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu lilků a vrstvu masa, navrch dáme lilky. Pečeme dozlatova, zalijeme mlékem s vejci a dopečeme. |