Recept

Čokoládová štola přelitá směsí čokolády a koňaku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7478

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká
Poleva
2 polévková lžíce Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
15% Sacharidy 55 g
43% Tuky 32 g
5% Sodík 92 mg
13% Bílkoviny 7 g

Čokoládová štola přelitá směsí čokolády a koňaku postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 30 g másla. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny, přidáme mouku, čokoládovou hmotu a kypřicí prášek. Třeme dokud nezískáme hladkou směs. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

3

Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 8 - 10 minut. Štolu vyjmeme, necháme vychladnout ve formě a vyklopíme na tác.

4

Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a 2 lžícemi vody. Přidáme koňak a vzniklou polevu rozetřeme stěrkou na štolu. Necháme ztuhnout a před podáváním dozdobíme rozpůlenými plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept