Kuřecí prsa s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s broskvemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Kompot broskvový |
1000 g | Kuřecí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 417,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 31,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a na horkém tuku lehce osmahneme. Přidáme 2/3 másla a velmi krátce podusíme. |
2 | Na zbylém másle prohřejeme plátky ovoce a zastříkneme vínem. |
3 | Podušené maso ozdobíme prohřátým ovocem, podlijeme zbylou šťávou a posypeme sekanými ořechy. |