Jednoduchý recept

Jehněčí po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7485

Ingredience

2 ks Cibule
700 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 985kJ
2% Sacharidy 8 g
114% Tuky 86 g
10% Sodík 198 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jehněčí po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla.

2

Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept