Gulášová polévka

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
643 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí výřez opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Brambory opláchneme a nakrájíme na drobné kostky, zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.
  • 3
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 4
    Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 5
    Potom do polévky přidáme podušené maso, brambory a znovu ji krátce povaříme.
  • 6
    Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veru
út 24. 3. 2015
Méně tučnou, tudíž zdravější gulášovku můžeme uvařit z libového hovězího masa, ne z výřezu. Kamarádka tuhle polévku vaří z kuřecího, nevím, neochutnala jsem..
trribulus
po 23. 3. 2015
Gulášovku doma moc nevařím, ale v tomto případě možná udělám vyjímku. Nevypadá to moc složitě. M.
Veyra
po 23. 3. 2015
Domácí gulášová polévka, je jedna z mých nejmilejších z dětství. Občas rád experimentuji s různými variantami gulášovek a tohle byla dobrá volba.
jelito
po 23. 3. 2015
Nemáte někdo recept na zdravější gulášovou polévku?
lucus20
čt 26. 3. 2015
Nejlepší polévka co znám, je právě tato... zdravější Gulášová polévka ? Jednou za čas neuškodí trochu nezdravého.-)