Jednoduchý recept

Čočka s tykví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7506

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
200 g Hrášek
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Tykev
750 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
145 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
8% Sacharidy 27 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 142 mg
18% Bílkoviny 10 g

Čočka s tykví postup přípravy receptu:

1

Přelijeme vařící vodou čočku, aby byla ponořená a 15 minut necháme stát. Pak vodu slijeme.

2

Rozehřejeme olej, dáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přidáme bylinky a česnek a minutu smažíme. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, vodu a spařenou čočku.

3

20 minut vaříme zakryté.

4

Přidáme tykev, hrášek, petržel a pepř a 20 minut dusíme, dokud tykev nezměkne.

5

Na hlubokou mísu naservírujeme čočku a ozdobíme kouskem petržele.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept