Jednoduchý recept

Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7512

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Sýr Fontina
40 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
175 g Těstoviny Lasagne
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
11% Sacharidy 40 g
40% Tuky 30 g
22% Sodík 440 mg
41% Bílkoviny 23 g

Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou postup přípravy receptu:

1

Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

2

Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.

3

Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.

4

Nasekáme.

5

Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.

6

Máslem vymažeme zapékací misku.

7

V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

8

Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.

9

Končíme špenátovou vrstvou.

10

Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept