Musaka z fazolí, čočky a lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z fazolí, čočky a lilku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7513 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
75 g | Čočka jedlá |
400 g | Fazole bílé |
300 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
25 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Čočka jedlá, Fazole bílé, Jogurt bílý, Lilek, Paprika žlutá, Rajčata, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Musaka z fazolí, čočky a lilku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vroucí vodou vložíme čočku a pod poklicí vaříme 30 minut. Slijeme, propláchneme a dáme stranou. |
2 | Na 175 stupňů předehřejeme troubu. |
3 | V hrnci s vodou vaříme 2 minuty plátky lilku. Slijeme, osušíme a dáme stranou. |
4 | Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme pokrájený pórek, česnek, řapíkatý celer, papriku a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne. |
5 | Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, rajčatový protlak, pepř a směs koření. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. 10 minut zvolna vaříme. |
6 | Polovinu směsi fazolí a čočky dáme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků lilku v jedné vrstvě. |
7 | Navrstvíme další směs fazolí a plátky lilku, jogurt smícháme s vejci, nalijeme na lilek a posypeme parmazánem. |
8 | 40 minut pečeme. |
9 | Ozdobíme bylinkami. |