Velikonoční holoubata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční holoubata
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Holub |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 g | Slanina vepřová |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 555,0mg |
Draslík | 784,8mg |
Vláknina | 211,2mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holub, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční holoubata postup přípravy receptu:
1 | Očištěné vnitřnosti z holoubat umeleme, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, vejce, strouhanku a osolíme. Ochutíme špetkou muškátového oříšku. Takto připravenou nádivkou, která je poměrně řídká, vyplníme holuby a omotáme je slaninou. |
2 | Dáme péci do předem vyhřáté trouby a občas podlijeme horkou vodou. |