Kuře na rajčatech s vínem
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
 - 1lžičkaSůl
 - 1stroužekČesnek
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 1šálekHovězí vývar základní
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 - 0,5šálekVíno bílé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
70 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
46 mg
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla s stehýnka a půlky překrojíme.
 - 2V katrole vyškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme máslo. Osolené a opepřené porce kuřete na tuku po obou stranách osmahneme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, protlak zředěný vínem, promícháme a podle potřeby podléváme vývarem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.