Skopový guláš se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Fazolové lusky zelené |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Skopová plec |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 724,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kapusta hlávková, Majoránka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopový guláš se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na drobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni pokrájenou kořenovou zeleninu i cibuli. |
2 | Očištěné a omyté maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osmahneme, osolíme a dusíme. Zpočátku dusíme ve vlastní šťávě, později mírně podléváme vývarem z kostí. |
3 | Rozsekaný česnek, nakrájenou kapustu, fazolky a oloupané, omyté a na malé kostky rozkrájené brambory přidáme k poloměkkému masu. |
4 | Podlijeme ještě trochou vývaru z kostí, dle potřeby přisolíme a dusíme, až zelenina a brambory změknou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme chléb.