Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 7549 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
180 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
500 g | Těstoviny Bucatini |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 17g |
Draslík | 266,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 234,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Bucatini uvaříme v osolené vodě ve velkém hrnci do změknutí. |
2 | Pancettu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev na olej /extra panenský/.Až zesklovatí přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a vločky červené papričky.Restujeme asi 15 minut na mírném ohni. |
3 | Scezené těstoviny přidáme na pánev a dvě minuty mícháme při střední teplotě.Vše přendáme do nahřáté mísy a posypeme nastrouhaným pecorinem. Podáváme horké. |