Jednoduchý recept

Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 755

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 špetka Oregano sušené
3 ks Paprikové lusky čerstvé
500 g Rajčata
150 g Sýr Gorgonzola
80 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 824kJ
24% Sacharidy 87 g
15% Tuky 12 g
56% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Rajčata - čerstvá nakrojíme do křížku, vykrojíme okolí stopky, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky.

3

Na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmažíme najemno nakrájené stroužky česneku a papriky - asi 5 minut. Osolíme a přidáme nakrájená rajčata.Okořeníme špetkou oregana a mletým chilli. Omáčku 8-10 minut povaříme a necháme zhoustnout za občasného míchání. Podle chuti ji přisolíme.

4

Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okapané špagety dáme do nahřáté mísy, smícháme je z rozdrobenou gorgonzolou, přidáme omáčku z rajčat a papriky. Promícháme, ozdobíme jarní cibulkou. Vše posypeme parmezánem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept