Hovězí vývar do základních receptů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar do základních receptů
Hovězí vývar do základních receptů
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 7553 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
1 kg | Kosti hovězí řídké |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 7g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí maso přední, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí vývar do základních receptů postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce s vodou dáme maso,kosti,všechnu zeleninu,sůl.Prudce přivedeme do varu a vaříme asi 2 hodiny.Vyndáme maso a kosti. Maso dáme stranou.Jakmile vývar vychladne sebereme a vyhodíme vrstvu tuku,která se utvořila na povrchu.Vývar použijeme do jednotlivých receptů. |
Poznámka
Získáme 2 l vývaru.