Recept

Zapečená polenta se smetanou, špenátem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7566

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
150 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Polenta
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Gorgonzola
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
700 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 811kJ
29% Sacharidy 105 g
53% Tuky 40 g
116% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Zapečená polenta se smetanou, špenátem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Na 225 stupňů předehřejeme troubu.

2

Rozehřejeme na pánvi olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mletý koriandr a 5 minut smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezměkne.

3

Minutu blanšírujeme špenát ve vroucí vodě s trochou soli, opláchneme studenou vodou, slijeme a odstraníme přebytečnou tekutinu.

4

Smícháme v hrnci špenát se smetanou, gorgonzolou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přivedeme k varu a přendáme do zapékací mísy.

5

Plátky polenty a mozarelly navršíme na špenátovou směs a pevně přitiskneme na špenát.

6

15 minut pečeme, dokud nezačne pokrm bublat.

7

Položíme na rozpálený gril a 2 minuty grilujeme dozlatova.

Poznámka

polenta uvařená

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept