Sýrové tyčky z taveného sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové tyčky z taveného sýru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7599 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
200 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrové tyčky z taveného sýru postup přípravy receptu:
1 | Tavený sýr nastrouháme do prosáté mouky, rozsekáme tuk, osolíme, okmínujeme, zředíme mlékem a zpracujeme těsto. Necháme asi 1 hodinu v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na plát asi 5mm silný a nakrájíme tyčky 1 1/2x6cm. Potřeme je vejcem, posypeme paprikou a nastrouhaným sýrem. |
3 | Pečeme v dobře vyhřáté troubě. |