Jednoduchý recept

Polévka hráškový krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 76

Ingredience

400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
300 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 g Pepř černý mletý
13,3 g Polévkové koření
66,6 g Tuk
1600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 594kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 8 g
6% Sodík 116 mg
7% Bílkoviny 4 g

Polévka hráškový krém postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

2

Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.

3

Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept