Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 762

Ingredience

60 g Cibule
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 g Paprika mletá sladká
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
400 g Vepřová uzená plec
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 26 g
47% Sodík 949 mg
34% Bílkoviny 19 g

Horácké uzené maso postup přípravy receptu:

1

Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.

2

Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.

3

Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.

4

Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept