Velikonoční hlavička I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční hlavička I
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Kopřiva |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 ks | Pažitka |
1 ks | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 236,1mg |
Draslík | 482,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční hlavička I postup přípravy receptu:
1 | Z krupice a osoleného mléka uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. |
2 | Zatím, co nám kaše bude chladnout, drobně nasekáme vařené a okapané maso (nesmí být na kaši), přidáme do kaše. Přimícháme vejce rozšlehaná do pěny, nasekané petrželové natě, směs dle chuti přisolíme a řádně rozmícháme. |
3 | Tuhým tukem vymastíme zapékací mísu, směs do ní urovnáme, pokapeme tukem a upečeme dorůžova. |
4 | Pokrm podáváme teplý i studený. Jako přílohy podáváme saláty. |