Vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 765 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14,8mg |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 469,0mg |
Vláknina | 17,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dáme do předem vyhřáté trouby. |
2 | V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, také obrátíme a pečeme doměkka. Dle potřeby musíme podlévat vodou. |
3 | Po upečení maso vyndáme z pekáče, necháme šťávu vydusit, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme troškou vody a provaříme. |
4 | K příloze podáváme bramborový knedlík a zelí, houskový knedlík nebo vařené brambory. |
Tak je supr. Taková dobrá masová šťávička. Uplně jednoduchý recept. Dejte masíčku jen dost času v troubě. A budete mít luuuxusní jídlo!§! Dobrou chuť