Koprová omáčka z kyselého mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka z kyselého mléka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7661 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,3 l | Mléko kefírové |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 92,5mg |
Vláknina | 724,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koprová omáčka z kyselého mléka postup přípravy receptu:
1 | Ve vývaru krátce povaříme jemně nakrájený kopr a přes cedník přilijeme mléko rozkvedlané s moukou. Nejméně 15 minut povaříme. |
2 | Omáčku dochutíme a nakonec přidáme žloutek. |
3 | Podáváme k vařeným masům a k vejcím vařeným natvrdo. |