Jednoduchý recept

Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 7672

Ingredience

2 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
200 g Hovězí maso vařené
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
5 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 866kJ
5% Sacharidy 17 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 257 mg
27% Bílkoviny 15 g

Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní usekanou petrželovou nať a také ji zpěníme.

2

Maso a brambory smícháme, přidáme osmahnutou cibuli s petrželí, směs osolíme, opepříme a řádně promícháme s ušlehaným vejcem.

3

Na prkénku tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejce nebo bílcích, ve strouhané housce a zprudka osmažíme.

4

Jako přílohy jsou vhodné zeleninové saláty nebo dušená zelenina.

Poznámka

Obměny : Do strouhané housky na obalování přidáme dvě lžíce strouhaného čedaru. Místo strouhaných brambor přidáme 4 lžíce osolených a povařených ovesných vloček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept