Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7672 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso vařené |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 115,6mg |
Draslík | 206,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 72,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní usekanou petrželovou nať a také ji zpěníme. |
2 | Maso a brambory smícháme, přidáme osmahnutou cibuli s petrželí, směs osolíme, opepříme a řádně promícháme s ušlehaným vejcem. |
3 | Na prkénku tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejce nebo bílcích, ve strouhané housce a zprudka osmažíme. |
4 | Jako přílohy jsou vhodné zeleninové saláty nebo dušená zelenina. |
Poznámka
Obměny : Do strouhané housky na obalování přidáme dvě lžíce strouhaného čedaru. Místo strouhaných brambor přidáme 4 lžíce osolených a povařených ovesných vloček.