Jednoduchý recept

Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7678

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
5 polévková lžíce Mascarpone
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
510 g Rajčata
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
4 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 728kJ
16% Sacharidy 58 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 538 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.

2

Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.

3

Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.

4

Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.

5

Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.

6

Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.

7

Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept