Jehněčí na středomořský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na středomořský způsob
Jehněčí na středomořský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1000 g | Jehněčí kotlety |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Rajčata |
85 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 722,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 588,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jehněčí kotlety, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Olej stolní, Rajčata, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Jehněčí na středomořský způsob postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme na velké pánvi, přidáme kotlety a 3 minuty smažíme doměkka. Vyndáme a udržujeme teplé. |
2 | Zmírníme oheň a necháme v pánvi změknout nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kmín, čili, přilijeme víno, zvýšíme teplotu a než se víno odpaří, přidáme rajčata a koriandr. 3 minuty vaříme. |
3 | Kotlety podáváme s rajčatovou omáčkou. |