Jednoduchý recept

Pstruh s pikantní datlovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7691

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
145 g Datle
3 polévková lžíce Koriandr mletý
60 g Máslo čerstvé
125 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Pstruh
125 g Rýže dušená
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 200kJ
12% Sacharidy 43 g
62% Tuky 46 g
9% Sodík 174 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pstruh s pikantní datlovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou omyjeme pstruhy a vypláchneme břišní dutinu. Ryby osušíme, břišní dutinu pokapeme citrónem, osolíme a opepříme.

2

Odložíme stranou 5 datlí, ostatní nakrájíme na kousky.

3

Rozpálíme v pánvi malé množství másla a osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme zázvor, skořici a smažíme, dokud nezačne vonět. Odstavíme pánev, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.

4

Odstřihneme 4 kusy alobalu, abychom do nich zabalili pstruhy. Potřeme alobal máslem, položíme na něj pstruhy, břišní dutiny naplníme nádivkou a ryby pomažeme rozehřátým máslem.

5

Podélně rozřízneme 5 datlí a na nudličky nakrájíme. Obložíme jimi ryby. Zabalíme pstruhy do alobalu a dáme na plech.

6

Pečeme při 180 stupních 20 minut.

7

Vyndáme z alobalu a dáme na mísu. Poprášíme je mletou skořicí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept