Jednoduchý recept

Marocká jehněčí kýta bez kosti

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7693

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2,5 kg Jehněčí kýta
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 špetka Koriandr mletý
3 polévková lžíce Olej stolní
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
1% Sacharidy 2 g
53% Tuky 40 g
10% Sodík 207 mg
82% Bílkoviny 46 g

Marocká jehněčí kýta bez kosti postup přípravy receptu:

1

Odřežeme tuk z horní části kýty.

2

Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko.

3

Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa.

4

Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku.

5

Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor.

6

Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami.

7

Hodinu necháme v lednici marinovat.

8

Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy.

9

Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky.

10

Přemístíme na mísu a podáváme se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept