Marocká jehněčí kýta bez kosti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocká jehněčí kýta bez kosti
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2,5 kg | Jehněčí kýta |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 špetka | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 166,1mg |
Draslík | 779,2mg |
Vláknina | 803,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Kmín celý, Koriandr mletý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl, Tymián sušený, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocká jehněčí kýta bez kosti postup přípravy receptu:
1 | Odřežeme tuk z horní části kýty. |
2 | Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko. |
3 | Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa. |
4 | Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku. |
5 | Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor. |
6 | Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami. |
7 | Hodinu necháme v lednici marinovat. |
8 | Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy. |
9 | Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky. |
10 | Přemístíme na mísu a podáváme se salátem. |