Jednoduchý recept

Mozečková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 77
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Hovězí mozek
2 l Hovězí vývar základní
0,6 g Kmín celý
40 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 g Muškátový květ
0,6 g Pepř černý mletý
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
10 g Sůl
66,6 g Tuk
80 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 13 g
48% Sodík 951 mg
17% Bílkoviny 10 g

Mozečková polévka postup přípravy receptu:

1

Hovězí mozek odblaníme a omyjeme, rozsekáme a podusíme na části tuku. Během dušení jej mírně osolíme.

2

Ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kmín, mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.

3

Uvedeme do varu a za občasného prošlehání alespoň 20 minut zvolna vaříme.

4

Ke konci varu do polévky přilijeme mléko, povaříme, procedíme, přidáme připravený mozek a velmi krátce povaříme.

5

Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením, dosolíme a důkladně provaříme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání spolu se žemlí, nakrájenou na kostičky a osmaženou na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept