Mozečková polévka

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
443 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí mozek odblaníme a omyjeme, rozsekáme a podusíme na části tuku. Během dušení jej mírně osolíme.
  • 2
    Ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kmín, mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
  • 3
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehání alespoň 20 minut zvolna vaříme.
  • 4
    Ke konci varu do polévky přilijeme mléko, povaříme, procedíme, přidáme připravený mozek a velmi krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením, dosolíme a důkladně provaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání spolu se žemlí, nakrájenou na kostičky a osmaženou na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.