Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 kávová lžička
- Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce
- Bazalka
- 1 ks
- Cibule červená
- 1 kávová lžička
- Hořčice
- 12 ks
- Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce
- Med včelí
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce
- Pesto
- 225 g
- Rajčata Cherry
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Rozpálíme gril. |
2 | Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta. |
3 | 5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové. |
4 | Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme. |
5 | Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku. |
6 | Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 767 kcal |
Bílkoviny | 57 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 53 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 198,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 243,1 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,9 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,6 mg |
Komentáře a hodnocení