Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Hořčice |
12 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
225 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Jehněčí kotlety, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme gril. |
2 | Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta. |
3 | 5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové. |
4 | Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme. |
5 | Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku. |
6 | Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou. |