Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
2 kávová lžička
Balsamico ocet
2 polévková lžíce
Bazalka
1 ks
Cibule červená
1 kávová lžička
Hořčice
12 ks
Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce
Med včelí
2 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
3 polévková lžíce
Pesto
225 g
Rajčata Cherry
1 špetka
Sůl

Postup

1

Rozpálíme gril.

2

Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta.

3

5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové.

4

Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme.

5

Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku.

6

Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 767 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 12 g
Tuky 53 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 198,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 243,1 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 15,9 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz