Jednoduchý recept

Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7710

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
110 g Meruňky sušené
0,5 kávová lžička Máta
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 497kJ
5% Sacharidy 19 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 156 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.

2

Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.

3

Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.

4

Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.

5

10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.

6

Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept