Kapr v rajčatové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v rajčatové šťávě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7723 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Kapr obecný |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 596,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr v rajčatové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Kapra stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme krátce odležet. |
2 | Jednotlivé porce pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme máslo a podlijeme rajčatovou šťávou (zředěným rajčatovým protlakem). Vše krátce podusíme. |
3 | Podáváme s bramborovými hranolky nebo s vařenými bramborami. |