Kapr na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na kmíně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7727 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 279,6mg |
---|---|
Cholesterol | 88,1mg |
Draslík | 437,6mg |
Vláknina | 693,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme a okmínujeme. Vložíme je do rozehřátého oleje a po všech stranách opékáme dozlatova. |
2 | Opečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Podle potřeby osolíme a vaříme, až se šťáva odděluje od tuku a houstne. |
3 | Nakonec pečeného kapra přelijeme šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. |