Recept

Tvarohový dort s malinovým sirupem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7729

Ingredience

Těsto
4 kávová lžička Citronová šťáva
130 g Cukr krupice
70 g Cukr vanilka
700 g Sýr Philadelphia
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana
Korpus
50 g Máslo čerstvé
600 g Sušenky BeBe světlé jemné
Ozdoba
12 ks Máta
150 g Sirup malinový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 736kJ
18% Sacharidy 65 g
51% Tuky 38 g
20% Sodík 396 mg
23% Bílkoviny 13 g

Tvarohový dort s malinovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme v míse sýr Philadelphia se zakysanou smetanou, solí, citronovou šťávou, vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté postupně přidáváme vejce a mícháme dokud nevznikne hladká směs.

2

Mezitím rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem.

3

Tuto směs na korupus rozprostřeme do pečicí formy. Nalijeme připravené těsto a pečeme cca 2hodiny v troubě předehřáté na 100C. Po vyjmutí dort důkladně zchladíme v lednici.

4

V mixéru ušleháme maliny s cukrovou vodou a vzniklým sirupem přeléváme naporcovaný dort. Dozdobíme snítkou máty.

Poznámka

Sýr Philadelphia lze nahradit běžným pomazánkovým máslem bez příchuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept