Jednoduchý recept

Kapří špíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 7736

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Kapr obecný
20 g Máslo čerstvé
20 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
1% Sacharidy 4 g
54% Tuky 40 g
34% Sodík 688 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kapří špíz postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a střídavě s kousky kapra napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách doměkka a během grilování špíz potíráme rozehřátým máslem.

Poznámka

Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept