Rybí filé dušené v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé dušené v zelenině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Filé z aljašské tresky |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 125,1mg |
Draslík | 247,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 492,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí filé dušené v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše osmažíme na rozehřátém másle. |
2 | Porce osušeného filé rychle opečeme na rozehřátém oleji, vložíme do připravené zeleniny, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme. |
3 | Asi po 10 minutách přidáme mletou papriku, přilijeme smetanu a necháme přejít var. |
4 | Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.