Rybí filé dušené na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé dušené na červeném víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
700 g | Filé z aljašské tresky |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 752,9mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé dušené na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazené filé nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do malého množství vody, přidáme pepř a nové koření a krátce podusíme. |
3 | Do změklé zeleniny přilijeme část vína, přidáme filé a dusíme doměkka. Filé vyjmeme, přidáme lžičku jíšky z másla a mouky, přilijeme trochu vody, zbylé víno a krátce povaříme. |
4 | Šťávu se zeleninou a kořením přeléváme přes porce ryby a zdobíme sekanou petrželkou. |