Zdravý recept

Klasická hovězí polévka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Klasická hovězí polévka 5 1
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (29%)
ID receptu: 777
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
50 g Kapusta růžičková
50 g Květák
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 hrst Nudle vaječné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 749kJ
3% Sacharidy 9 g
85% Tuky 64 g
11% Sodík 223 mg
34% Bílkoviny 19 g

Klasická hovězí polévka postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny.

2

Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil.

3

Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem.

4

Horkou polévku ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Klasická hovězí polévka
Klasika je nejlepší. Jen nudle vařím zvlášť a vkládám až do hotové polévky. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept