Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7770

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
750 g Jehněčí krkovice
100 g Jogurt bílý
1 hrst Máta
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
2% Sacharidy 6 g
47% Tuky 36 g
9% Sodík 182 mg
64% Bílkoviny 36 g

Řecký kebab postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu.

2

Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl.

3

Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo. Zakryjeme mísu a 4 hodiny necháme uležet v lednici.

4

Rozpálíme gril, napícháme maso na 8 kovových jehel.

5

12 minut kebab grilujeme z obou stran. Jehly dvakrát obrátíme.

6

Maso musí být dobře propečené.

7

Kebab ozdobíme čerstvou mátou a podáváme s dílkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept