Jednoduchý recept

Pikantní vepřové plátky s polentou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7772

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Olej olivový
170 g Pesto rajčatové
1 ks Polenta
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 361kJ
7% Sacharidy 26 g
22% Tuky 16 g
39% Sodík 788 mg
32% Bílkoviny 18 g

Pikantní vepřové plátky s polentou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem.

2

Připravíme maso, ostrým nožem odřízneme bílou blánu na povrchu, vložíme maso do mísy a z obou stran zalijeme polovinou marinády. Zbývající marinádu dáme stranou. Zakryjeme mísu a 30 minut necháme marinovat.

3

Poté grilujeme. Elektrický či deskový gril rozpálíme a nad rošt položíme dortovou mřížku. Rozložíme na ni maso a 20 minut grilujeme z obou stran. Občas potřeme marinádou.

4

Nakrájíme polentu na plátky 10x7cm a potřeme olejem z obou stran a 5 minut grilujeme z obou stran na roštu potřeném olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept