Recept

Jednoduchý višňový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 778

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr moučkový
125 g Cukr třtinový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
750 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
9% Sacharidy 33 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 48 mg
8% Bílkoviny 5 g

Jednoduchý višňový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve si pečlivě omyjeme a osušíme citron. Z jedné poloviny nastrouháme kůru, z celého citronu pak vymačkáme šťávu. Vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábeme dužinu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3).

2

V míse smícháme máslo, cukr, špetku soli, vanilkovou dřeň, citrónovou kůru a šťávu a vše utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku smíchanou s kypřícím práškem prosijeme na krém a vše dobře promícháme.

3

Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. Rozkládací dortovou formu vymažeme tukem a těsto do ní nalijeme. Na povrch rozložíme připravené višně a pečeme asi 50 minut. Poté koláč vyjmeme a necháme ještě asi 10 minut ve formě chladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Tento koláč můžeme připravit z čerstvých i kompotovaných višní, důležité je ale nechat ovoce dobře okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept