Recept

Čokoládový koláč s třešněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 779

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
5 polévková lžíce Kakao - prášek
1 polévková lžíce Kompot třešňový
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
150 g Tvaroh tučný
350 g Třešně
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 101 kcal
Kilojoule 422kJ
5% Sacharidy 17 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 50 mg
8% Bílkoviny 4 g

Čokoládový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Třešně omyjeme, vypeckujeme, rozpůlíme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180oC (horkovzdušnou na 160oC, plynovou na stupeň 2-3). Dno rozkládací formy vyložíme papírem na pečení.

2

Do mísy prosijeme mouku s kakaovým práškem a polovinou cukru a vše smícháme.

3

Ve druhé míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme zbylý cukr a vanilkovou dřeň. Šleháme tak dlouho, až je krásně lesklý a tvoří se na něm ostré špičky.

4

Na sníh nasypeme směs mouky, kterou jsme si připravili a opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl. Těstem naplníme dortovou formu a na povrch rozdělíme okapané třešně.

5

Koláč pečeme 20 – 25 minut, přitom zkoušíme špejlí, zda se už těsto nelepí. Upečený koláč po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli odpočinout ve formě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo můžeme místo cukru ozdobit šlehačkou.

6

Tvaroh promícháme s třešněmi a šťávou z kompotu a podáváme s koláčem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept