Čokoládový koláč s třešněmi

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme, vypeckujeme, rozpůlíme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180oC (horkovzdušnou na 160oC, plynovou na stupeň 2-3). Dno rozkládací formy vyložíme papírem na pečení.
  • 2
    Do mísy prosijeme mouku s kakaovým práškem a polovinou cukru a vše smícháme.
  • 3
    Ve druhé míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme zbylý cukr a vanilkovou dřeň. Šleháme tak dlouho, až je krásně lesklý a tvoří se na něm ostré špičky.
  • 4
    Na sníh nasypeme směs mouky, kterou jsme si připravili a opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl. Těstem naplníme dortovou formu a na povrch rozdělíme okapané třešně.
  • 5
    Koláč pečeme 20 – 25 minut, přitom zkoušíme špejlí, zda se už těsto nelepí. Upečený koláč po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli odpočinout ve formě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo můžeme místo cukru ozdobit šlehačkou.
  • 6
    Tvaroh promícháme s třešněmi a šťávou z kompotu a podáváme s koláčem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.